מש… מש… משנכנס אדר!
ומה יותר מתאים מעוגיות בצורת מסכה עליזות וטעימות?!

מה צריך?
חבילת בצק עלים מופשרת וקרה
אבקת סוכר
שוקולד
2 כפות שמן
סוכריות צבעוניות לעוגה
שבלונה בצורת מסכה (מסכת נייר מהחנות או כזו ששרטטנו לבד על נייר עבה)
מערוך
נייר אפיה
מזלג
סכין טובה
תבנית תנור מכוסה בנייר אפיה
בן מארי – סיר על גבי סיר להמסת השוקולד
מה עושים?
- .פותחים את הבצק ומרדדים אותו מעט על גבי נייר אפיה.
- פותחים את הבצק ומרדדים אותו מעט על גבי נייר אפיה.
- דוקרים את הבצק עם המזלג כדי שלא יתפח מידי בזמן האפיה.
- מניחים את השבלונה על הבצק וחותכים מסביב.
- ממשיכים כך לסמן עוד ועוד מסכות על הבצק.
- מוציאים בזהירות את שאריות הבצק ומעבירים את העוגיות לתבנית.
- מפזרים אבקת סוכר על העוגיות.
- אופים בחום בינוני כרבע שעה עד להזהבה.
- מצננים את העוגיות.
- ממיסים את השוקולד עם השמן.
- מקשטים את העוגיות עם השוקולד כפי רצונכם.
- מפזרים סוכריות עוגה.
- אחרי שהשוקולד מתקשה, העוגיות מוכנות לאכילה או לשליחה במשלוח מנות.


מתכון ותמונות – רבקה זונשיין rivkazon@gmail.com